041 698 889

Šabeder in sinovi d.o.o.
Zg. Korena 4d
2242 Zg. Korena
SI50081241

saso@sabeder.si
claudia@sabeder.si

Prodaja, proizvodnja in skladišče
Zg. Korena 4d
2242 Zg. Korena
Gsm 041 698 889
Gsm 041 328 893

Delovni čas:
od pon.do petka 8-16 ure

Izoliran troslojni dimnik

Certifikat EN1856-1: D-0036 CPD 90216 001/2004

Troslojni dimniki se uporabljajo za kurišča na trda, tekoča in plinasta goriva. V primerjavi z klasičnimi oblikami dimnikov, se njihove prednosti kažejo v tem, da:

  • imajo zelo dobro neprekinjeno izolacijo
  • je potreben minimalen prostor
  • je možnost takojšnje uporabe
  • so lahki, zaradi česar ne potrebujejo posebnega temelja

Zunanji plašč je iz nerjaveče pločevine, ki se po potrebi lahko prebarva (po RAL lestvici skladnost z objektom). Estetsko je zelo dovršen zaradi načina pritrditve na nosilno steno in hitre montaže.

Troslojni montažni dimnik iz nerjavne pločevine se sestoji iz primarne notranje inox cevi, izolacije ter zunanjega inox plašča. Troslojni dimnik lahko poteka po zunanji ali notranji strani hiše, saj je toplotno izoliran. Primeren je tudi za montažne hiše kot tudi pasivno gradnjo hiš. Troslojni dimnik ni nujno, da poteka od tal, saj obstajajo posebni stenski nosilci in ga lahko postavimo od prvega nadstropja navzgor. Inox cevi so narejene iz nerjavečega kislinskoodpornega jekla Wr.Nr. 1.440, debeline 0,6 mm do 1,00 mm.
<{r /> Troslojni montažni dimnik s široko paleto sestavnih elementov in hitro ter enostavno montažo omogoča rešitve tudi v najzahtevnejših primerih. Dimniki inox so najboljša izbira za novogradnje ali sanacije. Odlični in edini primerni so tudi za nizkotemperaturne kotle na plin ali kurilno olje. Odlikuje jih dolga življenjska doba, hitra montaža in fleksibilnost pri postavljanju.

Dimniki inox se prodajajo v več različicah kot so enoslojni dimniki - primerni predvsem pri sanaciji starih dimnikov, ali pa troslojne dimnike (izolirani s toplotno izolacijo ter zunanjim inox obložnim plaščem). Inox dimniki so najprimernejši v primeru menjave napačnega preseka ali oblike tuljave, kurilne naprave, ob dotrajanosti ali poškodbi obstoječega dimnika.

Dimnik z dvojno steno
© Šabeder in sinovi d.o.o.